GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen inspectie Assen

Wij inspecteren uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen inspectie Assen

Schoorsteen inspectie Assen? In Nederland zijn er jaarlijks 2000 schoorsteenbranden. De oorzaak van deze branden is in veel gevallen achterstallig onderhoud aan de schoorsteen. Een schoorsteen inspectie kan dit voorkomen!

De meeste schoorsteenbranden konden voorkomen worden door de schoorsteen regelmatig te laten inspecteren en vegen. Helaas ervaren wij dat veel mensen denken dat jaarlijks vegen niet nodig is. 

Bent u verstandig en wilt u jaarlijks een Schoorsteen inspectie Assen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Assen op 0592 204 864.

Schoorsteenveger Assen

Om veilig en verantwoord te kunnen stoken is het belangrijk om uw schoorsteen goed schoon te houden. Hiervoor dient de schoorsteen jaarlijks geveegd te worden.

De kans op schoorsteenbrand, of andere gevaren zoals koolmonoxidevergiftiging, is een stuk kleiner bij een goed onderhouden schoorsteen.

Wij begrijpen dat de schoorsteen inspecteren en vegen voor veel mensen geen makkelijke klus is. Daarom staan onze schoorsteenvegers graag voor u klaar om u daarmee te helpen.

Om in de koude wintermaanden te stoken wordt het aangeraden om in de nazomer te laten vegen. Als u het gehele jaar gebruikt maakt van uw kachel, dan raden wij aan om het tweemaal per jaar te laten doen. Het kuisen kan dan in het voorjaar en in de nazomer gedaan worden.

Wilt u zorgeloos kunnen genieten met stoken? Laat uw schoorsteen dan jaarlijks kuisen. Neem contact op met Schoorsteenveger Assen via 0592 204 864.

Waarom schoorsteen inspectie?

Het inspecteren en vegen van de schoorsteen is erg belangrijk. Daarnaast kan het u meerdere voordelen opleveren. Benieuwd wat die voordelen zijn? Lees dan gauw verder!

Ten eerste wordt bij een schoorsteeninspectie in kaart gebracht wat de staat is van uw schoorsteen. Dit wordt gedaan met behulp van een visuele- of camera-inspectie. Hierdoor wordt het voor u duidelijk waar u aan toe bent omtrent schoorsteenonderhoud. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een regenkap vervangen moet worden.

Een ander voordeel is dat een gekuiste schoorsteen bijdraagt aan de veiligheid van u en uw omgeving. Een schoorsteen die regelmatig geïnspecteerd wordt vliegt niet zomaar in de brand. Om deze reden raden wij aan uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten inspecteren.

Het verminderen van de uitstoot van fijnstof en schadelijke roetdeeltjes kan ook een voordeel zijn om uw schoorsteen te laten inspecteren en vegen. Een schone schoorsteen stoot veel minder schadelijke deeltjes uit en is daarom milieuvriendelijker dan een niet geveegde schoorsteen.

Tot slot kunt u besparen op uw energierekening en de stookkosten. Een schoorsteen werkt namelijk veel efficiënter wanneer die regelmatig geïnspecteerd en geveegd wordt.

Wilt u ook meer rendement halen uit uw schoorsteen door een schoorsteen inspectie te laten uitvoeren? Maak gerust een afspraak via 0592 204 864.

Haard of kachel voor de eerste keer gebruiken

Heeft u net een nieuw huis, en wilt u de haard of kachel voor de eerste keer gebruiken? Dan raden wij aan om de schoorsteen eerst te laten inspecteren. Op deze manier weet u zeker dat er geen mankementen zijn aan de schoorsteen. Daarnaast kan de veger de schoorsteen beoordelen op de aanwezigheid van creosoot of vogelnesten.

Creosoot is een teerachtige laag van roetdeeltjes die vastgeplakt zitten aan de wanden in de schoorsteen. Deze laag is erg brandbaar en daarom is het van belang om de schoorsteen eerst te laten vegen. Mocht er een vogelnest aanwezig zijn, dan kan dit ook gelijk verwijderd worden.

Wilt u de schoorsteen voor de eerste keer laten inspecteren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Assen via 0592 204 864.

Hoe vaak moet u een schoorsteen inspectie laten doen?

Hoe vaak u een inspectie moet laten uitvoeren is afhankelijk van hoe vaak u hem gebruikt. Wij raden u aan om uw schoorsteen eenmaal per jaar te laten inspecteren door een ervaren schoorsteenveger. Bij dagelijks gebruik kan het zijn dat de schoorsteen vaker geïnspecteerd moet worden om te voorkomen dat de roetdeeltjes in het rookkanaal tot ontbranding komen.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u zelf tussen de periodieke controles merkt dat er iets mis is met de schoorsteen. We horen regelmatig dat er rook blijft hangen in het rookkanaal of dat de schoorsteen niet meer zo goed trekt als eerst. Het is goed dat er dan een inspectie uitgevoerd wordt want dit zijn directe signalen om een schoorsteenveger langs te laten komen.

Blijft er bij u ook rook hangen in het rookkanaal? Of wilt u een schoorsteeninspectie door een vakman van Schoorsteenveger Assen? Bel dan naar 0592 204 864.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

Een schoorsteen kan geïnspecteerd worden op twee manieren. Dit kan gedaan worden door een visuele inspectie of een camera-inspectie.

Bij een visuele inspectie kijkt de schoorsteenveger met een lamp naar het rookkanaal. Hierbij beoordeelt de veger met het blote oog of er sprake is problematische roetaanslag. Vervolgens kan er geveegd worden.

Een visuele inspectie is niet mogelijk als de schoorsteenveger niet in het rookkanaal kan kijken. De schoorsteenveger zal in dat geval besluiten om een camera-inspectie uit te voeren. Hierbij wordt een kleine camera door het rookkanaal begeleidt zodat de schoorsteenveger de staat van het rookkanaal kan beoordelen.

Twijfelt u om een schoorsteeninspectie te laten uitvoeren? Neem gerust contact op met Schoorsteenveger Assen via 0592 204 864.

Schoorsteen camera inspectie

Door jaarlijks een schoorsteen inspectie uit te voeren kunnen mankementen vroegtijdig gesignaleerd worden. Voorbeelden hiervan zijn beginnende scheuren of breuken in het rookkanaal. Dit kan ervoor zorgen dat de rook in het rookkanaal blijft hangen door de aanvoer van koude lucht. Dit kan uiteindelijk leiden tot gevaarlijke opstoppingen.

Tijdens een camera inspectie wordt de staat van het rookkanaal goed in kaart gebracht. Er word gekeken naar de mate van roetaanslag en naar de staat van de verslepingen in het rookkanaal,. Daarnaast zijn onze vakmannen in staat om te beoordelen of de doorsnede van het rookkanaal en de aansluiting daarvan geschikt is.

Wilt u de staat van uw schoorsteen laten beoordelen door een vakman met een camera inspectie? Bel gerust de Schoorsteenveger Assen door te bellen naar 0592 204 864. Wij helpen u graag!

Schoorsteen laten inspecteren en vegen

Wilt u zonder zorgen genieten van uw haard of kachel? Dan is het verstandig om uw schoorsteen ten minste één keer per jaar te laten inspecteren en vegen.

Wilt u ook zonder zorgen kunnen stoken door uw schoorsteen te laten inspecteren en vegen? Bel dan gerust naar 0592 204 864.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Assen? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Assen.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Assen.

Werkwijze Schoorsteenveger Assen

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Assen via 0592 204 864. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Assen op 0592 204 864.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Assen via 0592 204 864.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Assen via 0592 204 864.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Assen

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Assen heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Assen

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Assen

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Assen nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Assen

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Assen mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Assen

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button