GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit wordt gedaan met speciale schoorsteenveegstokken waaraan een veegborstel bevestigd is. Om van binnenuit te kunnen vegen moet er voldoende ruimte zijn bij de haard of kachel. Bijkomend voordeel bij deze methode van vegen is dat het tijd bespaart. De schoorsteenveger hoeft geen tijd meer te verspillen aan het klaarzetten van ladders en kan gelijk beginnen!

Een ander voordeel is dat de veger beneden alles goed in de gaten kan houden bij het vegen van de schoorsteen. Er komen natuurlijk veel roetdeeltjes naar beneden. De veger kan nu, als het nodig is, tussentijds stofzuigen om ervoor te zorgen dat alles binnen netjes schoon blijft. Als het vegen klaar is wordt er uiteraard schoongemaakt. U kunt nu weer zorgeloos geniet van uw haard of kachel.

Wilt u uw schoorsteen vegen van binnenuit? Bel dan naar Schoorsteenveger Assen op 0592 204 864.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

In sommige gevallen is het te gevaarlijk voor de schoorsteenveger om op het dak te werken. Het kan zijn dat de weersomstandigheden dit niet toelaten of dat de hellingsgraad van het dak te steil is.

Ook voor uw veiligheid is het van groot belang om de binnenkant van de schoorsteen jaarlijks goed te reinigen. Het kan zijn dat er creosoot aanwezig is en dit is erg brandbaar!

We zien ook regelmatig een verstopping door een vogelnest. Vogels vinden schoorstenen een veilige plek om een nest te bouwen. Dit is erg gevaarlijk want het komt helaas nog steeds voor dat iemand hierdoor overlijdt aan een koolmonoxidevergiftiging.

Wilt u uw schoorsteen laten inspecteren door een vakman? Bel gerust met Schoorsteenveger Assen via 0592 204 864.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

U heeft vast wel eens een schoorsteenveger op het dak gezien. Vroeger was het ook normaal om de schoorsteen te vegen van boven naar beneden. Tegenwoordig kan het ook vanaf beneden met speciale schoorsteenveegstokken en een veegborstel.

De schoorsteenveger hoeft met vegen vanaf binnenuit geen ladder (of eventueel een hoogwerker) klaar te zetten. Het kuisen kan in principe gelijk beginnen. De schoorsteenveger is daarnaast, als alles meezit, ook nog eens eerder klaar.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Schoorsteenvegen van binnenuit is inderdaad net zo betrouwbaar als vanaf boven. Een professionele schoorsteenveger beheerst beide methodes net zo goed. Daarnaast mag u erop vertrouwen dat onze schoorsteenvegers niet stoppen voordat het rookkanaal goed geveegd is.

Wij willen dat u met stoken zorgeloos kunt genieten en daarvoor dient een schoorsteen helemaal schoon te zijn.

Wilt u ook weer een schone schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Assen via 0592 204 864.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Het is van belang dat er genoeg ruimte is bij de haard of kachel. Het rookkanaal moet wel toegankelijk zijn om van binnenuit te kunnen vegen.

De wanden worden geveegd met behulp van veegstokken en een borstel. Eerst wordt op een van de veegstokken een borstel bevestigd. Deze veegstok kan dan verlengd worden door een andere veegstok vast te draaien aan de onderkant van de veegstok met borstel. Door stapje voor stapje de stok te verlengen kan het gehele rookkanaal tot bovenin geveegd worden. Dit wordt gedaan tot de wanden weer mooi schoon zijn.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Assen? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Assen.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Assen.

Werkwijze Schoorsteenveger Assen

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Assen via 0592 204 864. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Assen op 0592 204 864.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Assen via 0592 204 864.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Assen via 0592 204 864.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Assen

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Assen heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Assen

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Assen

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Assen nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Assen

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Assen mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Assen

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button